Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

10 nasvetov za drzno in neustrašno življenje!

10 nasvetov za drzno in neustrašno življenje!

Si tudi vi vsako leto rečete, da bo to leto res drugačno? Verjetno ste si že kdaj obljubili, da boste dosegli svoje cilje, preizkusili nove podvige, se naučili kakšen tuji jezik, našli ljubezen svojega življenja ali izgubili odvečne kilograme.

Če ste si postavili zaobljube, smo zelo veseli za vas. Kdo si ne želi pozitivnih sprememb, osebne rasti in živeti bolj dinamično in polnejše?

A zakaj se nam tolikokrat zgodi, da ostane le pri obljubah? Tukaj je samo ena stvar, ki vam preprečuje, da bi izpolnili svoje obljube - strah.

Strah

Strah je lahko past ali iluzija, ki vas paralizira in onemogoči izpolnitev obljube. Strah vam ne pusti prespati noči in kvari vašo srečo in sanje ter jih odmika od resničnosti.

Ena najslabših stvari, ki jih lahko naredimo sebi, je, da si dovolimo veliko sanjati, a vseeno ostajamo sužnji svojih starih navad, dvomov in strahu.

To je prav zloben cikel, v katerem se vrtite brez nadzora in občutka za okolico. Sčasoma vas ti občutki naredijo nesposobne za akcijo.

Kaj je pravzaprav strah?

Edini pravi vidik strahu je vaš neudoben občutek, ki spremlja vaše počutje – zaskrbljenost, anksioznost in neracionalno razmišljanje.

Neprijetni fizični simptomi strahu vam jemljejo energijo – pospešeno bitje srca, potenje, težko dihanje in neprespane noči .

Dokler so prisotne bolečine občutkov, da se ne zmoremo premakniti in napredovati, večje od občutkov, da nam uspeva in rastemo, do takrat trpimo.

Naše podzavestno prepričanje, naša odvisnost od varnosti in slabe izkušnje nam preprečujejo pot navzgor. Jemljejo nam moč, da sprejmemo ukrepe, ki so potrebni, da se premaknemo iz strahu in občutimo veličino.

10 nasvetov za drzno in neustrašno življenje

Nasvet 1: Ne verjemite vsega svojim občutkom

Napišite negativne misli in pomanjkanje zaupanja vase. Usposobite svoj um, da ustvarja pozitivna pričakovanja. Naučite se pričakovati najboljše.

Nasvet 2: Glejte na življenje kot ustvarjalno in divjo dogodivščino

Življenje je lahko polno preprostih trenutkov lepote in svetlobe ali pa prepolno težkih trenutkov, težav in teme. Odločite se ostati prisebni v vseh trenutkih. Uživajte v raznovrstnosti izkušenj, ki jih ponuja življenje.

Nasvet 3: Določite, kdo bo deležen vaše ljubezni

Naredite si seznam ljudi, ki bodo upravičeni do vašega uspeha. Ostanite močni za njih. Predstavljajte si, kako jim boste vnaprej povedali »dobro novico« – dobil/-a sem službo, napisal/-a sem knjigo, grem na dopust …

Nasvet 4: Sledite rezultatom

Pogosto mislimo, da vemo, kaj je najboljše za nas. Pozabljamo, da ne vidimo celotne slike. Naredite, kar je potrebno, in to naredite dobro. Rezultati bodo potrdili vaš trud.

Nasvet 5: Bodite edinstveni

V svetu, kjer vsakdo želi biti nekdo drug, je pogumno biti to, kar si. Nihče drug nima vašega prstnega odtisa, vašega srca in vašega duha. Uživajte v svoji posebnosti in izkoristite svoje prednosti.

Nasvet 6: Naučite se reči hvala

Začnite dan tako, da zapolnite um z zadovoljstvom. Osredotočite se na ljubezen, ki jo boste dajali, in tisto, ki jo boste prejemali. Okrog hodite odprtega srca in misli ter se zavedajte svoje neomejenosti in življenja. Tako boste dobro porabili svojo dnevno energijo.

Nasvet 7: V mislih si ustvarjajte pozitivne podobe

Povečajte svojo vero in pogum na račun preteklih uspehov. Upoštevajte svoje prednosti in odločnost. Prav tak pristop uporabite za vaše trenutne sanje. Gradite si pozitivne slike prihodnosti in uspelo vam bo.

Nasvet 8: Zavzemajte se za pozitiven izid

Naredite si seznam svojih strahov. Nato označite te strahove kot napačne. Če še vseeno menite, da jih ne zmorete preseči, si zapišite vse razloge, zakaj jih pravzaprav lahko. Ko se bodo vaše dlani ponovno potile in vam bo srce razbijalo od strahu, se spomnite, kaj ste nazadnje zapisali.

Nasvet 9: Z zadovoljstvom sprejmite nezadovoljstvo

Ljudje, ki uživajo v strahu, jih verjetno ni prav veliko. Od strahu navadno bežimo, ga zanikamo in ignoriramo. S strahom se je treba srečati pobližje in mu pogledati v oči, si priznati napake in jih začeti odpravljati. Le tako se lahko osvobodimo dejavnika, ki nas vedno znova omejuje.

Nasvet 10: Ne jemljite drugih preveč osebno

Kaj drugi počnejo, naj ostane njihova stvar. Kako se odzivate na druge, je samo vaša stvar. To se je verjetno najtežje naučiti. Zato naslednjič, ko bo vaša zahteva zavrnjena, pojdite naprej in se ne ozirajte nazaj, kajti zavrnitev ni izgovor za neuspeh. 

Ko se boste spoprijeli s strahovi, se boste popolnoma osvobodili in dopustili sanjam, da postanejo resničnost. Takrat bo vaše življenje dobilo predznak odlično.
 
Postanite član Top Success Cluba in boste vse to lahko dosegli še hitreje.