Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

7 korakov do pozitivne naravnanosti

7 korakov do pozitivne naravnanosti

V 3. delu serije Mini motivator, ki si ga lahko ogledate TUKAJ, sem vam razložil, da pozitivna naravnanost bistveno vpliva na rezultate vseh aktivnosti, kar je potrdilo tudi mnogo znanstvenih raziskav. 

Ljudje me pogosto sprašujejo, kaj morajo storiti, da postanejo pozitivno naravnani, zato sem današnji članek namenil praktičnim nasvetom, ki vam bodo pomagali, da boste bolj optimistični, odločni in pozitivni.

 

7 KORAKOV DO POZITIVNE NARAVNANOSTI

1. Dan začnite s pozitivno afirmacijo

Večini ljudi se je že kdaj zgodilo, da so zjutraj prepozno vstali, zamujali v službo in bili zaradi tega cel dan pod stresom. Na koncu dneva se jim je zdelo, da se ni zgodilo prav nič lepega. Jutranji pesimizem in stres jim je pokvaril dan. Prepričan sem, da imate tudi vi podobne izkušnje.
Vsak dan, ko se zbudite, se poglejte v ogledalo in se nasmejte. Nekajkrat ponovite eno ali več pozitivnih afirmacij. 

Primeri:
“Danes je fantastičen dan.”
“Uspevam na vsakem koraku.”
“Kos sem vsem današnjim nalogam.”

2. Osredotočite se na pozitivne stvari v vašem življenju

V vsaki situaciji poskušajte najti nekaj dobrega. Če ste obtičali v prometnem zamašku, razmislite, kako super je, da se lahko prepustite glasbi ali mislim. Če prijateljica odpove druženje ob pijači, pomislite na vse priljubljene aktivnosti, ki jih lahko počnete sami. Če v trgovini zmanjka določenega živila, pomislite, kako zanimivo bi bilo preizkusiti kakšen nov recept.

3. Bodite hvaležni

Hvaležni ljudje so bolj dokazano bolj pozitivno naravnani. Vsak dan razmišljajte o vseh dobrih stvareh v vašem življenju, za katere ste hvaležni. Priporočam pisanje dnevnika hvaležnosti, o katerem sem pisal TUKAJ. Neverjetno je, kako lahko hvaležnost vpliva na kakovost življenja. 

4. Nasmejte se

Skoraj v vsaki situaciji je prostor za humor. Naučite se šaliti na svoj račun. Smisel za humor vam bo pomagal premagati težave.

 5. Neuspeh naj bo učna lekcija

Nihče ni popoln in vsi delamo napake. Pomembno je, da neuspeh dojemamo kot učno lekcijo.
Neuspeh vam lahko da novo idejo, zaradi katere boste naslednjič nalogo opravili uspešno. Thomas Edison je nekoč rekel: “Nisem doživel neuspeha, le našel sem 10000 načinov, ki ne delujejo.”

6. S seboj se pogovarjajte pozitivno

Včasih se niti ne zavedamo, da se sami s seboj pogovarjamo zelo negativno. Ste kdaj izgovorili spodnja dva stavka?

“Joj, kako sem slab v tem.”
“Ta stvar mi pa nikoli ne gre.”

NEHAJTE in si namesto tega recite: “Z več vaje mi bo uspelo.”

7. Družite se pozitivnimi ljudmi, mentorji in sodelavci

Če se boste obkrožili s pozitivnimi ljudmi, boste slišali pozitivna mnenja, zgodbe in afimacije. Tudi vi boste začeli razmišljati bolj pozitivno. Optimistična družba vam bo zgotovo pomagala premagati težke trenutke. Takšna družba smo tudi mi! V Top Success Clubu vas bomo naučili, kako spremeniti navade, pozitivno razmišljati, izboljšati zdravje, odnose in kariero. Naši tečaji so vam na voljo 24 ur na dan, vsak dan. Za 20 evrov mesečno boste dobili dostop do več kot 1000 ur avdio in video vsebin, ki vam bodo pomagale do življenja, ki si ga želite!

Ne pozabite spremljati serije Mini Motivator vsak ponedeljek na moji FB strani.