Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Nedelja je dan, ko moramo najti dobro razmerje med sprostitvijo in produktivnostjo. Prav je, da si napolnimo baterije, a večina nas že razmišlja o novem delovnem tednu. Kaj lahko naredimo v nedeljo, da bo teden bolj produktiven, manj stresen in enostavno boljši?

Predlagam, da naredite spodnjih 8 stvari, saj boste prihranili veliko časa in se izognili nepotrebnemu stresu.

1. NAREDITE TEDENSKI URNIK

Vzemite rokovnik in naredite tedenski načrt. Zakaj je boljši od dnevnega? Manj je možnosti, da boste zaostajali s svojim delom. Načrtovanje naj bo realno in vedno pustite prostor za nepričakovane naloge in čas zase. Treba je doseči ravnovesje.

2. POČISTITE

Naredite red. Prav nič ni zabavno začeti nov delovni teden z mislijo, kaj morate vse pospraviti. Nered povzroča nepotreben stres in vzame dragocen čas. Obvezno uredite delovni prostor.

 3. NAČRTUJTE JEDILNIK

Neverjetno je, koliko časa in denarja prihranimo, če načrtujemo jedilnik. Napišite si, kaj boste jedli za zajtrk, kosilo in večerjo. Poglejte, kaj imate doma, da vam ne bo treba zavreči hrane. Kadar gremo v trgovino s seznamom, manj zapravimo in hitreje opravimo.  

4. NAPIŠITE SEZNAM CILJEV

Tedenski cilji so izjemno pomembni, ne glede na to, kako veliki so. Napišite glavne cilje in če jih boste uresničili, si na koncu tedna privoščite nagrado.

5. PAMETNO NAČRTUJTE

Večopravilnost (multitasking) večkrat vodi v manj kakovostno delo in razdražljivost. Nekaj drugega pa je, če hkrati delamo podobne naloge, saj jih lahko hiteje opravimo. 

6. ODGOVORITE NA ELEKTRONSKA SPOROČILA

Ponedeljkov pogled na elektronski nabiralnik je lahko zelo stresen. Znebite se odvečne pošte, odgovorite na nekaj elektronskih sporočil ali jih pa vsaj razvrstite glede na to, kako pomembni so.

7. POZITIVNE AFRIMACIJE 

Mentalno se pripravite na prihodnji teden. Sploh če vas čaka nekaj bolj zahtevnih nalog in sestankov! Ponavljajte pozitivne afirmacije, preberite odlomek motivacijske knjige ali pa si oglejte brezplačno serijo Mini motivator. 

8. VIZUALIZIRAJTE POPOLN TEDEN

Poznate moč vizualizacije? O tem sem pisal TUKAJ.  Uporabite tehniko iz članka in vizualizirajte popoln teden, kjer boste uresničili vse cilje iz 1. točke. 

Želim vam fenomenalen teden!