Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Ali si z denarjem lahko kupimo srečo?

Ali si z denarjem lahko kupimo srečo?

Današnji zapis bom posvetil mojemu razmišljanju o denarju in sreči. Sta povezana? Do katere mere? Gre za zelo subjektivno temo, zato bom vesel vseh mnenj.

Veliko denarja vsekakor olajša življenje, saj se zaradi tega znebimo marsikatere skrbi. Smo zaradi tega resnično srečni? Veliko dobitnikov glavnih zadetkov na loteriji je izjavilo, da je bil dobitek najhujša stvar, ki se jim je v življenju zgodila. Mnogi so denar celo zapravili oz. na nek način izgubili. Nekateri so bili takoj obkroženi s prijatelji, znanci in neznanci, ki so želeli denar. Niso vedeli, kdo so njihovi pravi prijatelji in počutili so se še bolj osamljene. Seveda pa ni pri vseh tako.

Sreča je za vsakega nekaj drugega. Nekateri so izjemno srečni, ko kupijo nov avto, medtem ko obstajajo ljudje, ki jim višek sreče predstavlja druženje z vnuki.

O tej temi je bilo narejenih veliko študij. V eni izmed večjih raziskav leta 2007 so ugotovili, da so najbolj srečni tisti, ki največ zaslužijo. Samo 35% ljudi s povprečno plačo je izjavilo, da so srečni. 100% ljudi, ki zaslužijo več kot 500 tisoč dolarjev letno,pa je povedalo, da so ekstremno srečni. Verjamete?

Denar lahko brez dvoma kupi varnost in zadovoljstvo. Le kdo se ne bi dobro počutil, če bi vedel, da bodo računi brez problema plačani, hrana vedno na mizi in dovolj denarja za hobije? Ampak a to pomeni, da so zares srečni?

Je občutek zadovoljstva enako kot občutek sreče? Če bi bili miljonarji brez družine in pravih prijateljev, bi se počutil srečni? Bi želeli s kom denar deliti?

Ste razmišljali, kaj bi vas zares osrečilo? Denar ali imeti dobro razmerje z nekom? Ali službo, ki jo zares želite? Vas osreči grižljaj odlične hrane?

Mnogi mislijo, da bodo resnično srečni, če bodo finančno bogati, a to ni vedno res. Denar pomaga, a ni dovolj.Sreče pravzraprav ni težko najti, le pogledati moramo na pravo mesto. 

Kaj je pa resnična sreča?

Resnična sreča je daleč od normalne sreče. Resnična sreča pomeni globok občutek notranjega zadovoljstva, miru, vitalnosti. Občutek, ki je z nami in v nas večino časa, ne glede na okoliščine, v katerih se nahajamo.

Jaz sem resnično srečen. Pri tem sta mi pomagala tudi poznavanje pozitivne psihologije in nevroznanosti. V tečaj Resnična sreča v Top Success Clubu sem vključil čisto vse, kar potrebujete, da boste resnično srečni.


Naj omenim le nekaj poglavij:
Kaj je sreča?
Naučite se ceniti preproste stvari in upravljati želje.
Kako povečati stopnjo sreče?
Sreča je način življenja.
Srečo krepijo čustva ljubezni in hvaležnost.
Ključi do daljšega, bolj zdravega in srečnega življenja.

In še mnogo več!

V 14 poglavjih boste imeli prav vsa orodja, da postanete resnično srečni. To je pa tudi del vašega poslanstva.

Postanite člani Top Success Cluba in se učite od več kot 50 predavateljev. Na voljo imate tečaje in predavanja, ki jih lahko gledate v svojem tempu. Mesečna naročnina je le 20 evrov + DDV, pri letni pa boste 40 evrov prihranili! Kliknite TUKAJ.