Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Draga hči

Draga hči

Danes je mednarodni dan žensk. V zadnjih nekaj desetletjih smo naredili velik napredek na področju pravic žensk, a seveda je še veliko prostora za izboljšave. Pomembno je, da naše hčere vzgajamo v samozavestne, sposobne in sočutne ženske, ki se zavedajo, da lahko uresničijo vse svoje sanje. Na vsakem koraku naj vedo, da imajo možnost izbire in da so popolnoma enakopravne moškim. Tega pa se morajo zavedati tudi sinovi.

 

Ko sem prvič objel mojo Simo, se mi je življenje popolnoma spremenilo. Po desetih letih sva z ženo Heleno končno dobila otroka, ki sva si ga želela bolj kot vse na svetu. Takoj, ko sem pogledal v njene lepe oči, sem si obljubil, da je nikoli ne bom razočaral.
Današnji zapis bom posvetil njej, odraža pa moje mnenje o vzgoji in ljubezni.

Draga Sima,

prva stvar, ki jo moraš vedeti je, da te imam neskončno rad. To se ne bo prav nikoli spremenilo. Vem, da bova oba delala napake in včasih se ne bom strinjal s tvojim vedenjem, ampak to ne bo nikoli spremenilo mojih čustev do tebe. Rad te bom imel do konca življenja.
Vedno pa bom spoštoval in ljubil tvojo mamo. Vsak dan ti kaževa, kaj pomeni ljubeč in spoštljiv odnos, poln podpore in sočutja. Le ne boš nikoli dopustila, da nekdo s taboj ravna ravna neprimerno. Želim, da v odnosih postaviš visoka merila in se nikoli ne zadovoljiš z manj.

Upam, da boš vedno sledila svojim sanjam, ker samo tako boš zares živela. Za vzor ti naj bo tvoja mama, ki je odličen primer ženske, ki uspeva tako na osebnem kot tudi na poslovnem področju. Obljubim, da ti bom stal ob strani. 

Želim, da se boriš za stvari, ki ti veliko pomenijo, negativne pa izpustiš iz svojega življenja.  Na tem svetu nismo dolgo časa, zato ga ne zapravljaj za ljudi, ki te vedno znova prizadenejo. 

Izberi si svojo pot. Delala boš napake, doživela neuspehe. Sprejmi jih kot učno lekcijo in zaradi njih ne odnehaj. Nič ni hudega, če jočeš ali imaš slabe trenutke. Z veseljem ti bom svetoval in ti prisluhnil. Verjemi vase in v svoje sposobnosti. 

Bodi prijazna do ljudi in vedno reci hvala. Pomagaj, kadar zmoreš. 

Zavedam se, da bližina ni isto kot prisotnost. Veliko delam in potujem, ampak se potrudim, da so najini skupni trenutki namenjeni samo nama. Smisel življenje je v majhnih stvareh in trenutkih, ki večkrat postanejo veliki spomini.

Izkoristi vse dobre priložnosti, ki bodo osrečile. Življenja ne jemlji preveč resno, veliko se smej in nasmeh podari tudi drugim.
Si čudovita, pametna, sposobna in srčna punca. Lahko postaneš karkoli želiš. Ne pusti, da ti kdo poruši sanje. 

 

Rad te imam,

 

ati.