Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Formula za uspeh: Oblikovanje baze strank in datoteke sodelavcev

Formula za uspeh: Oblikovanje baze strank in datoteke sodelavcev

Dejstvo je, da je pri prodaji pomembno, da smo dobro organizirani. Če ste upoštevali vse moje napotke iz prejšnih člankov, boste imeli zagotovo veliko strank in sodelavcev. Kako oblikujemo bazo strank? Kaj si moramo vse zapomniti? 

V zadnjem članku sem govoril o širjenju baze strank in partnerjev. Priporočam, da ga še enkrat preberete, saj boste takoj izvedeli, kako si močno povečati bazo. Najdete ga TUKAJ. 

Danes pa bomo govorili o oblikovanju baze strank in datoteke sodelavcev. Na kaj morate biti pazljivi?

OBLIKOVANJE BAZE STRANK

  • Zapišite si vse, kar ste izvedeli o njih. Ime, naslov, telefonsko številko. Partnerjevo ime. Imena otrok in njihovo starost. Rojstne dneve. Interese. Šport. Poskušajte napisati čim več podatkov, ki vam utegnejo priti prav.
  • Skrbno uporabljajte datoteko strank. Vedno ga nadgrajujte, ko izveste kaj več o svoji stranki in ko začnejo redno kupovati. 
  • Zabeležite si, kaj kupujejo od vas. Kaj so njihovi priljubljeni produkti. Njihove težave, ki jih lahko rešite s svojimi produkti, se lahko pokažejo v prihodnost.
  • Ko vaš posel raste, si ne boste mogli zapomniti vsega. Ko boste naslednjič obiskali zdravnika, si oglejte svojo kartoteko. Presenečeni boste. Vse, kar se zgodi v vašem življenju, je zabeleženo. Z vašim poslom mora biti enako.

Pravijo, da je ljudem malo mar, koliko veste, dokler ne vedo, koliko vam je mar. S ponovnim spominjanjem podrobnosti o stranki in njihovem življenju jim lahko pokažete, da vam je mar. Ko si boste  podrobnosti napisali, boste lahko te podatke pozneje ponovno uporabili in pokazali svoj interes glede svoje stranke.

DATOTEKA SODELAVCEV 

  • Ko gradite svojo mrežo, si ravno tako naredite obrazec, v katerega vnesite enake osebne podatke, a ne pozabite vnesti mejnikov, dogodkov, ključnih datumov in drugih majhnih opomnikov, ki vam bodo pomagali delati učinkoviteje z nekom v vaši ekipi.
  • Disciplinirajte se, da uporabljate datoteke strank in distribucijske mreže kot redno rutino. Dosledno jih posodabljajte, da se ohranite v vrhu posla.  So srce vašega posla. Kot ima vaš zdravnik zgodovino vašega zdravja v svojih zdravstvenih datotekah, imate vi dobro zdravje svojega posla v datotekah strank iz distribucijske mreže.

Računalnik bo priklical zgodovino vsakega posameznika in vam omogočil ustvarjanje osebnih pisem, tiskanje nalepk, shranjevanje finančnih zapisov po vrsti in komuniciranje prek elektronske pošte in faksa.

Vabim vas, da se nam pridružite v Top Success Clubu, kjer imamo v rubriki mrežni marketing prav vse, kar potrebujete, da resnično uspete v tem poslu.