Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Kaj ljudje najbolj obžalujejo?

Kaj ljudje najbolj obžalujejo?

Avstralska medicinska sestra Bonnie Ware se je pogovarjala z ljudmi, ki so imeli pred seboj od 3 do 12 tednov življenja. Povedali so ji, kaj najbolj obžalujejo. Odgovori vas bodo presenetili ali pa navdihnili, da boste začei živeti drugače. 

 5 NAJVEČJIH OBŽALOVANJ

 1. “Obžalujem, da sem življenje živel po pričakovanjih drugih ljudi. Moral bi živeti, kot sem sam hotel!”
  To so odgovorili skoraj vsi vprašani. Ko se ljudje začnejo zavedati, da je njihovega življenja skoraj konec, se ozrejo nazaj in se z žalostjo spomnijo na vse sanje, ki jih niso izpolnili. Poslušali so druge in se niso postavili zase.
  Začnite RESNIČNO živeti. Izpolnite sanje. Obžalovali boste, da niste niti poskusili. To prinaša neverjetno bolečino.
   
 2. “Želim si, da ne bi toliko delal.”
  To so povedali čisto vsi moški pacienti. Obžalovali so vse zamujene trenutke z otroki, neizpolnjene želje in premalo časa za hobije.
  Delo je pomembno, a še bolj je pomembno, da najdemo neko ravnovesje. 
   
 3. “Želim si, da bi imel pogum za izražanje čustev.”
  Mnogi so zatrli svoja čustva, da ne bi užalili ali razburili drugih. Prav zaradi tega so se ustalili in živeli “povprečno” življenje.” 
   
 4. “Obžalujem, da nisem več časa namenil prijateljem.
  Veliko si jih je zaželelo, da bi imeli ob sebi prijatelje, ki so jim včasih veliko pomenili. Na vseh zvezah je treba delati, vključno s prijateljskimi. V življenju je zelo pomembno, da imamo ljudi, ki nam stojijo ob strani in nam ponudijo ramo, ko jo potrebujemo. Krepite prijateljske vezi!

 5. “Želim si, da bi si pustil biti srečen.”
  Tudi to je bil zelo pogost odgovor. Mnogi so se šele na koncu življenjske poti začeli zavedati, da je sreča izbira. Preveč so se bali sprememb, mnenj drugih in privzgojenih pravil. Želeli so si, da bi bilo otroško navihani, radovedni, predvsem pa, da bi se več smejali.

Obžalovanje je zares boleča stvar. Poskrbite, da se boste z nasmeškom obrazu spominjali vseh priložnosti, ki ste jih izkoristili, in uresničitev svojih sanj. Poskrbite, da boste rekli: "Naredil sem vse, kar sem si želel."

KAJ LAHKO STORITE DANES?

1. Imate sanje, ki jih bi radi uresničili? Zapišite jih! Napišite načrt, kako jih boste uresničili, koga lahko vprašate za pomoč in kje lahko dobite nove veščine. Vas zgornji zapis ni dovolj motiviral? Oglejte si tečaj MOTIVAKCIJA ZA ŽIVLJENJE. Zagotavljam, da boste dobili dovolj motivacije za VSE vaše cilje.

2. Vzemite si čas za družino, prijatelje in hobije! Družite se, pogovarjajte, izražajte svoje sanje! 

3. Preživite manj časa na socialnih omrežjih. Ne pustite, da življenje odhiti mimo vas, medtem ko gledate fotografije drugih ljudi. 

4. Poskrbite za svoje zdravje. Saj nočete biti eni izmed tistih, ki obžalujejo, da se njihovo življenje hitreje končuje, ker so nepravilno jedli, se niso gibali, imeli slabe navade in pustili stresu, da jih popolnoma utrudi? Bi radi bili fit in zdravi? Pokukajte v kategorijo ZDRAVJE v Top Success Clubu.

5. Izkoristite ponujene priložnosti! Te vodijo do novih izkušenj in sanj!

Za ljudi na smrtni postelji je prepozno, za vas pa vsekakor ni! Začnite DANES!