Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Kaj morate zjutraj delati, da boste zelo uspešni in srečni?

Kaj morate zjutraj delati, da boste zelo uspešni in srečni?

Vsi imamo jutranjo rutino. Nekateri se zapodijo v kuhinjo in si naredijo skodelico dišeče kave, drugi stiskajo blazino do trenutka, ko jih postane strah, da bodo zamudili, tretji telovadijo … Ne glede na to, kdaj vstanemo, je prvih 20 minut tistih, ki nam lahko zelo pomagajo do uspeha. Zakaj?

Na podzavest lahko najbolje vplivamo takrat, ko se zbudimo. Alfa stanje imenujemo stanje uma, ko možgani delujejo v okolici frekvence 10 Hz. Čez dan so naši možgani v beta stanju in delujejo veliko hitreje, vendar zato veliko bolj površno. Alfa stanje je prisotno takrat, ko še spimo. Zatremo ga kmalu po tem, ko se zbudimo. Možgane lahko takrat programiramo tako, da uporabijo podzavestno aktivnost za pozitivno razmišljanje, in da čez dan naredimo več.  

Kaj morate narediti, ko se zbudite, da si zagotovite učinkoviteje in hitrejše doseganje ciljev?

NIKOLI NE UPORABLJAJTE GUMBA ZA DREMEŽ (SNOOZE)
Ko na telefonu zazvoni alarm, nikoli ne pritisnite na gumb za dremež (snooze). Če boste to naredili, bodo možgani mislili, da je odlašanje sprejemljivo. 

POSPRAVITE POSTELJO
Spalnica bo takoj videti bolj urejena in organizirana, s čimer boste um natrenirali, da se stvari loti hitro in učinkovito. To je mala zmaga, a dobra odskočna deska za uspešnejši dan.

VIZUALIZIRAJTE
Tudi vizualizacija je lahko v stanju alfa zelo koristna. Vizualizirajte svoje življenje. Kako bo videti čez 5 let, ko boste dosegli vse cilje? Ali pa čez eno leto? Osredotočite se na stanje v prihodnosti in na korake, ki jih morate narediti, da do tja pridete. Podzavesti redno sporočajte, česa si zares želite.

GLEJTE MOTIVACIJSKI VIDEO
Teh najdete na moji spletni strani malo morje. Lahko pa si v Top Success clubu ogledate kakšen posnetek enega izmed vrhunskih seminarjev Wake up. Lahko pa poslušate močne besede Ane Bučević, ki vam bo še bolj razložila, kako v svoje življenje privlačiti ljubezen in uspeh. Gledanje motivacijskih videov pomirja in navdihuje. Če boste dan začeli s kratkim videom, boste na stvari gledali občutno bolj optimistično. 

DNEVNE AFIRMACIJE
Na afirmacije je prisegal tudi Steve Jobs. Lahko so popolnoma enostavne.
“Poskrbel bom, da bo ta dan eden izmed najboljših v mojem življenju.
Napišite seznam afirmacij, ki so odraz vaših vednot in prepričanj. Vsako jutro jih ponovite na glas. Najbolje je, če se medtem gledate v ogledalo.

PIŠITE DNEVNIK
Pisanje dnevnika pomaga, da razvijemo dobre navade. Napišite afirmacije, seznam stvari, za katere ste hvaležni ali pa načrtujte dan.

Mislite, da ne bo šlo? V 20 minutah je mogoče! Zbudite se in nekaj minut vizualizirajte. Odpravite se v kopalnico in si ponovite najljubše afirmacije. Na mobilnem telefonu si poglejte kakšno epizodo Mini motivatorja, ki traja 2-3 minute, potem pa napišite dnevnik.

Ponavljajte čisto vsak dan in si tlakujte hitrejšo in učinkovitejšo pot do uspeha!

Potrebujete dodatno vzpodbudo in nasvete najboljših predavateljev na svetu? Potem pa kliknite SEM in se nam pridružite v Top Success Clubu!