Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Kako odkleniti svoj potencial in uspeti (praktični nasveti)

Kako odkleniti svoj potencial in uspeti (praktični nasveti)

Vsi, ki me poznajo, vedo, da moj uspeh ni bil stvar naključja. Prihajam iz malega kraja in že v mladih letih sem pogosto slišal: “Iz tebe ne bo nič.” Bil sem odločen, da ljudem dokažem nasprotno in tako se je začela moja pot šolanja. Pa ne samo takega, kot si mogoče ta trenutek mislite. Najprej sem mogel ugotoviti, kaj želim, in kako odkleniti svoj potencial. Mislim, da bodo moji napotki pomagali tudi vam.

Bil sem najboljši kadet svoje generacije, diplomiral sem na Pravni fakulteti v Ljubljani, a čutil sem, da to zame ni prava pot. Za nekatere je, zame pa ni bila. Hotel sem nekaj drugačnega. Nisem želel službe, zaradi katere bi celo leto čakal na dopust. Želel sem si postati nekdo, ki ljubi svoje delo in življenje. 

Nekoč me je prijatelj peljal na nek seminar. Šel sem s težavo, saj sem bil trdno prepričan, da ne potrebujem nasvetov in osebnostne rasti. Tam sem spoznal, da se motim. Začel sem se izobraževati, ogromno brati, hoditi na seminarje in obiskovati delavnice. Izkoristil sem vsako priložnost, se družil z mnogimi ljudmi in se učil.Takrat se je začela moja prava pot k uspehu.

Najprej sem gotovil, da sta osebnostna in poslovna rast izjemno močno povezani.

Kaj morate storiti, da boste dosegli oboje? Moji nasveti so sledeči.

1. Razmislite, kakšna je vaša vizija

Ustvarite si dolgoročno vizijo. Zamislite si, kakšno bo vaše življenje čez 10 let. Kje želite biti? Nobenih kompromisov, zgolj točni določeni cilji. Kakšno delo boste opravljali? Kakšne odnose boste imeli? Si želite prestiža in obilja? Ne pozabite na vrednote.

2. Cilji

Napišite 10 ciljev, ki bi jih radi dosegli na področju posla oziroma kariere in osebnostne rasti. Vedno pišite v sedanjosti. Kateri izmed 10 bi imel njvečji vpliv na vaše življenje in kariero? Osredotočite se nanj in napišite, kaj je potrebno, da ga dosežete. Seznam naj postane načrt. Vsak dan naredite nekaj, da ga boste dosegli. Ne odnehajte, dokler ne postanete najboljša različica samih sebe. Konkretne nasvete boste našli v kategoriji BigU Life System v Top Success Clubu.

 3. Vprašajte se pomembna vprašanja

Kaj potrebujem, da postanem najboljši na področju?

Katere veščine moram usvojiti?

Kaj moram prebrati, koga moram vprašati?

Katera so ključna področja pri vašem delu?

Odgovorite in napišite načrt, kako jih boste uresničili.

4. Zmagovalne navade

Navade je težko spremeniti, a ni nemogoče. Polagam na srce, da si ogledate tečaj Moč navad v Top Success Clubu, saj boste korak za korakom izvedeli, kako se znebite najslabših navad in usvojite nove.

Najbrž pa veste, da je treba biti discipliniran. Samodisciplina je nepogrešljiva za uspeh. Meni je zelo pomembna in jo redno prakticiram, zato lahko z gotovostjo trdim, da vam bo tečaj resnično pomagal.

5. Urnik

  • Izjemno pomembno je, da imate urnik, ki se ga boste vedno držali.
  • Vsak dan si postavljajte cilje. Realne cilje, ki si jih zapomnite, saj vam bodo aktivirale vaše mentalne moči. Še bolje je, če si jih postavite en večer prej.
  • Ugotovite, kaj so vaše prioritete. Napišite katere so najpomembnejše naloge in vedno začnite z njimi. 
  • Poskrbite, da boste zdravo jedli in se gibali. Zdravi in vitalni boste lažje opravljali naloge.
  • Vsak dan si morate vzeti čas za osebnostno rast. Brez tega mi ne bi uspelo. Pridružite se mi v Top Succes Clubu in lahko se boste učili v svojem tempu.
  • Ne pozabite na ljubljene osebe. Čas za družino in partnerja je izjemno pomemben. Dnevni plan naj vključuje tudi njih.

S pravo naravnanostjo, dobro organizacijo, postavljanjem prioritet in osebnostjo rastjo, preko katere boste lažje definirali svoje cilje, se da narediti vse. Dokaz sem jaz, ki nisem upošteval tistih, ki so mi rekli, da ne zmorem. Zmorem! Prav tako zmorete vi!