Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Preprosti koraki do samodiscipline

Preprosti koraki do samodiscipline

oločena mera discipline je brez dvoma en najlepših daril, ki si jih lahko damo. Ljudje se večkrat pritožujejo, da jim primanjkuje discipline za študij, projekte, hujšanje, prenehanje kajenja in mnogih drugih slabih navad. Kaj morate narediti, da postanete disciplinirani?

Najprej poglejmo, kako se vam bo življenje spremenilo, če boste bolj disciplinirani. 

1. DEFINIRALI BOSTE SANJE IN DOSEGLI CILJE

Cilji večkrat terjajo čas, denar in energijo. Ljudje, ki niso disciplinirani bi jih raje zapravili za druge stvari. Kaj bi izbrali vi? Si želite doseči cije? Ali bi raje kasneje obžalovali?

2.  VEČ BOSTE NAREDILI

Ne boste več izgubljali časa na stvareh, ki niso pomembne. Omejili boste socialna omrežja, ne boste odlašali, spremenili oziroma prenehali boste s slabimi navadami. Ne boste se osredotočali na stvari, ki vas ne izpopolnjujejo. To seveda ne pomeni, da si ne boste vzeli časa za počitek, pač pa ga boste znali bolje izkoristiti.

 3. OSREDOTOČENOST

Samodisciplina vodi v boljši fokus. Ko boste delali, boste osredotočeni na delo. Znali se boste usmeriti le v eno stvar. Se vam kdaj zgodi, da med delom razmišljate o družinskih problemih, kuhanju kosila, vsakdanjkih opravkih? Ko boste osvojili samodisciplino, boste osredotočeni, hitreje  boste delali in dosegali boljše rezultate.

 

PREVERJENI KORAKI DO SAMODISCIPLINE

Koraki do samodiscipline so zelo preprosti in zelo učinkoviti.

 1. Spoštujte vsak del sebe

Človeško telo je prava mojstrovina in če ga pozorno poslušate, boste ugotovili, če je kaj narobe. Spoštujte ga in skrbite zanj, saj boste tako močnejši in produktivnejši. Vsekakor začnite z zdravo prherano in vadbo. Joga je super način, da uravnotežite telo in um.

2. Razvajajte um s pozitivnimi informacijami

  • Berite kakovostne knjige, ki vas bodo nekaj naučile.
  • Pogovarjajte se z ljudmi z različnimi pogledi na svet.
  • Izogibajte se negativnim ljudem in pogovorom.
  • Poslušajte dobro glasbo.
  • Vzemite si čas za počitek, “polnjenje baterij” in se povežite z naravo.

3. Udeležite se seminarjev in delavnic, ki vam bodo pomagale do ciljev.

4. Odstranite nepomembne stvari, ki vam kradejo čas

Ko delate, zaprite vsa socialna omežja, ugasnite telefon in se posvetite samo delu. Če želite bolj zdravo jesti, se znebite vse nezdrave hrane. Podarite jo, saj nima mesta v vaši kuhinji. 

 5. Ne čakajte na pravi čas!

To je izjemno pomembno. Pravi čas je ZDAJ. Ne čakajte, da bo vse popolno, ker je velika verjetnost, da ne bo nikoli. Danes je pravi čas, da nehate kaditi, danes je pravi čas, da opravite nalogo, danes je pravi čas, da začnete zdravo jesti.

5. Pišite, naredite načrt

Možnosti, da dosežete cilj brez načrta, so minimalne. Naredite realen načrt, ki vključuje delo, odmore, dopuste, hobije … Ne bodite prestrogi do sebe. Nerealni cilji povzročajo dodatni stres, ki vodi v razočaranje. 

Kaj od tega že delate?

V Top Success Clubu imamo odličen program o spreminanju navad, ki temelji na nevroznanosti in pozitivni psihologiji. Oglejte si ga in imeli boste popoln nadzor nad življenjem.