Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Znebite se slabih navad

Znebite se slabih navad

Se vam zdi, da vam slabe navade preprečujejo, da bi živeli uspešno in izpopolnjeno življenje, ki si ga zaslužite. Slaba navada je lahko tako grizenje nohtov, kajenje, težava z obvladovanjem jeze, prenajedanje oziroma katerakoli navada, ki slabša kakovost vašega življenja.

Vsekakor pa ne smete obupati. Slabih navad se lahko znebite. Pot ni lahka, ampak vsekakor vredna vašega truda.

1. ODLOČITE SE IN DOLOČITE, ZAKAJ SE MORATE NAVADE ZNEBITI

Premislite, kako navada škodi vam in vsem ljudem okoli vas. Je škodljiva za zdravje? Poslabša vaš videz? Zaradi nje zapravite več denarja? Je poslabšala odnose? Vas pripravi, da se neracionalno obnašate?

Naredite seznam pozitivnih stvari, ki se bodo zgodile, če boste z njo prenehali. Če ne boste našli dovolj preprečljivih razlogov, se boste navade težje znebili. Pomembno je, da najdete dovolj razlogov, ki vam bodo pomagali vztrajati.

2. NAGRAJUJTE SE

Majhen trik, ki lahko naredi veliko razliko je, da se nagradite vsakič, ko dosežete nek mejnik. Pojdite na masažo, kupite si novo obleko ali privočite obrok v najljubši restavraciji.
Izjemno pomembno:
Nagrada ne sme biti povezana z vašo nagrado. Če želite prenehati kaditi, se ne nagradite s cigareto po vsakem tednu, ko niste kadili.
Največje nagrade prihranite za konec. Kaj si najbolj želite? Kaj si želite že nekaj časa poskusiti? Čas in denar, ki bi ga sicer prej porabili za slabo navado, namenite veliki nagradi.
Nagrada naj bo sorazmerna s kompleksnostjo naloge. Najbrž si ne boste privoščili izleta na Bahame, če vam bo uspelo nehati gristi nohte.

3. BERITE ZGODBE O USPEHU

Zgodbe o uspehu motivirajo in navdihujejo. Kupite dobro knjigo ali si preberite članke in bloge na internetu. Osredotočite se na ljudi, ki so šli čez podobne spremembe kot vi. Ko boste vedeli, da ljudem uspelo, boste še bolj verjeli vase.

4. DELAJTE MAJHNE KORAKE
Vaš cilj naj bo, da vsak teden malo napredujete. Včasih se je navad bolje znebiti postopoma. Še zlasti, če bi radi shujšali. Sam prisegam na metodo LCHF, ki mi da ogromno energije in maščoba se kar topi.

5.  DOBRO JE, DA SO VAŠI CILJI MERLJIIV
Če želite zmanjšati količino zapravljenega denarja, določite točen znesek, ki si ga dovolite zapraviti. Vsak dan ga znižajte za 10%.

Navade nam dajo občutek moči in nadzora. Zapomnite se, da ste vi šef vašega telesa, uma in duše. Začnite danes.
V Top Success Clubu imamo kategorijo Nevroznanost sprememb navad. Čaka vaš priljubljen in poglobljen tečaj, ki temelji na nervroznanosti. Pomagal vam bo, da se boste učinkovito znebili slabih in razvili zmagovalne navade. Prav tako pa imate na voljo delavnice ene izmed najbolj priznanih terapevtk Marise Peer,  ki se je specializirala za hujšanje, premagovanje fobij in prenehanje kajenja. KLIKNITE SEM in postanite član že danes.