Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

KAKO ZAČETI USPEŠNO POSLOVNO POT V MREŽNEM MARKETINGU

KAKO ZAČETI USPEŠNO POSLOVNO POT V MREŽNEM MARKETINGU

Prav nobenega dvoma ni več, da je mrežni marketing postal izjemno uspešen in priljubljen poslovni model. Vsi, ki hočejo v tej indurstriji uspeti, morajo biti načelni, verjeti v produkt, ki ga prodajajo, poskrbeti za dober ugled in se zavedati konkurence. Lepota te industrije je, da si ljudje pomagajo med seboj, da nas lahko popolnoma osreči ter prinese izjemno visoke prihodke.

Kako začeti?

1. RAZIŠČITE TRG

Pomembno je, da si izberete podjetje za mrežni marketing, ki vam najbolj ustreza. Vprašajte se, kaj vam najbolj ustreza. Je to prodajanje prehranskih dodatkov? Kozmetike? Zavarovanj? Vrhunskih podjetji, ki se ukvarjajo z MLM je veliko. Pomembno je, da nudijo kakovostne in priljubljene izdelke.

2. PREVERITE PODJETJE

Ko si boste enkrat izbrali podjetje, s katerim želite sodelovati, preverite njihovo preteklo poslovanje. Podjetje mora biti dobro stoječe in inovativno. Nove zamisli in strategije so ključnega pomena.

3. KAKŠNA JE VIZIJA PODJETJA?

Ugotovite, kakšen je njihov načrt. Kje se vidijo čez 5 let. Se vidite v njihovi viziji?

4. KAKŠNI SO VAŠI CILJI?

Želite, da mrežni marketing postane vaš edini vir prihodkov? Ali se boste z njim ukvarjali v prostem času? V vsakem primeru morate do posla pristopiti resno.

Koliko želite zaslužiti?

Vaš poslovni načrt bo popolnoma drugačen, če na mesec želite 10.000 evrov kot če bi si samo radi plačali račun za elektriko. Priporočam, da točno določite, zakaj si teh prihodkov želite. “Več denarja” ponavadi ni dovolj dober cilj. Bodite bolj specifični.

Kateri so vaši razlogi za delovanje na področju mrežnega marketinga?

Vzemite si nekaj trenutkov, ugotovite, kaj boste dosegali na področju prihodkov, ter opredelite svoje razloge za delovanje v mrežnem marketingu. Ne dovolite si, da bi vas oviralo nezaupanje vase, pomanjkanje vere ali jasnosti glede doseganja želene ravni prihodkov.

Morda potrebujete dodaten vir zaslužka. Morda želite tako nadomestiti izpad prihodkov zaradi izgube zaposlitve, morda pa želite dodaten zaslužek za počitnice, dražja božična darila za najmlajše ali kaj podobnega.

Napišite seznam 10 najpomembnejših razlogov, zakaj ste se odločili za mrežni marketing

Napišite strategijo

Zdaj, ko ste navedli deset najpomembnejših razlogov za razvoj posla, je čas, da vse to, kar ste napisali, preoblikujete v živahno, strastno vizijo, ki bo navdahnila vas in vse tiste, s katerimi boste svojo vizijo delili. Poleg denarja, materialnih dobrin in obilice časa, ki vam bo omogočil, da boste lahko storili vse tisto, kar ste si od nekdaj želeli, boste imeli vse pogoje, da se posvetite sebi.

Vizija, ki vas navdihuje k doseganju najbolj prodornih ciljev, mora temeljiti na najpomembnejših vrednotah. Te vrednote pa sestavljajo samo bistvo človeka.

5. IZDELAJTE NAČRT

Uporabite produkte in storitve svojega podjetja 

Vedno izberite izdelke svojega podjetja in ne tistih, ki jih ponujajo vaši tekmeci. Kupujte od svojega podjetja. Seznanite se z vsemi uporabami vaših izdelkov in razlikovalnimi prednostmi, zaradi katerih so izdelki tako posebni in večvredni. VERJEMITE V PRODUKTE.

Povsod in vsak dan pohvalite svoje produkte in storitve

Ko opredeljujete ljudi, ki bi lahko koristili izdelke vašega podjetja, sestavite seznam maloprodajnih kupcev, ki ga le še dopolnjujete. Med vsakdanjimi opravki bodite pozorni na priložnosti in svoje izdelke predlagajte tistim, za katere se vam zdi, da bi jih morda potrebovali. 

V dejavnost privabite ljudi, ki cenijo dodaten vir zaslužka, ki jim lahko olajša življenje.

Če želite več koristnih podatkov, me spremljajte na moji Facebook strani Smiljan Mori in instagramu Smillon Mori. Poglobljene tečaje z najboljšimi nasveti in strategijami pa najdete v Top Success Clubu.