Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Kakšna je v resnici pot do uspeha?

Kakšna je v resnici pot do uspeha?

Ko začnemo z novo poklicno ali zasebno potjo, nanjo v večini primerov nismo pripravljeni. V šoli nas naučijo na določen princip dela, ki je drugačen od tistega, ki ga spoznamo v poslovnem svetu. Določene priložnosti ne dovoljujejo popravnih izpitov. Prav tako ne trkajo na vrata, pač pa si jih moramo poiskati sami.

Življenje ne poteka po ravni črti navzgor. Ravne črte ne obstajajo, razen če so umetno narisane. Včasih naredimo 5 korakov naprej in 4 nazaj. Včasih se moramo vrniti na začetek in še enkrat začrtati pot. Življenje je kot hoja v naravi. Gremo navzgor, vmes naredimo kakšen ovinek, se spustimo navzdol, preskočimo kakšno oviro, preplavamo reko in z dovolj vztrajnosti, dela in discipline pridemo do cilja. Med potjo lahko pademo, se poberemo, premislimo, kako bomo nadaljevali in poskusimo znova. Lahko pa gremo nazaj in se predamo. Vse je odvisno od nas. 

Prepreke bodo vedno prisotne. Pomembno je le, da v težkih časih, ko je nebo nad nami sivo, ohranimo pozitivno miselnost in se osredotočimo na rešitev problema. 

Ste kdaj rekli:”Moje sanje so uničene?” Naj vam nekaj povem! Še nikoli nisem poznal človeka, ki mu je šlo vse, kot po maslu. Še nikoli nisem spoznal človeka, ki ni doživel neuspeha (oziroma življenjske lekcije).  

Razlika med uspešnimi in neuspešnimi ljudmi je v tem, da se prvi poberejo!

Ne izgubljajo časa z razglabljanjem o tem, kako razočarani so!
Ne izgubljajo časa s prenašnjem krivde na druge ljudi!
Ne smilijo se sami sebi!
Ne objokujejo izgubljenega posla.
Takšne stvari se zgodijo vsem. TAKO SE UČIMO!

Vsekakor je potrebno, da si vzamemo trenutek ali dva in se soočimo s svojimi čustvi. Nikakor pa na njih ne gradimo novih temeljev, ker se bodo slej ali prej zrušili.

KAJ JE TOREJ POMEMBNO?

  • da osebnostno rastemo.
  • da sami sebi ne preprečujemo uspeha. Saj veste, edina prava omejitev je v nas samih.
  • da izkoristimo priložnosti in ne tičimo v coni udobja.

To so 3 stvari, ki jih morate narediti, če želite biti uspešni. Potem je pot veliko lažja in tudi soočanje s preprekami in ovirami ne bo tako težavno. Ne boste obupali!

Zapomnite si tudi to: če smo za nekaj zelo trudili in nam je uspelo, bomo to veliko bolj cenili. Vsekakor se bomo počutili bolj izpopolnjene, kar je pa ključnega pomena!

Top Success Club sem ustanovil, da z ostalimi strokovnjaki pomagamo ljudem uporabljati moč misli, izboljšati samozavest, jih naučiti poslovnih veščin, izboljšati odnose, poskrbeti za zdravje in zaživeti življenje, ki si ga zaslužijo. Je že res, da se moramo včasih naučiti iz svojih napak, velikokrat pa si bomo čas in solze prihranili, če se bomo učili od drugih. Postanite člani, zagotovo vam ne bo žal!