Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Nehajte se oklepati preteklosti!

Nehajte se oklepati preteklosti!

Vaša preteklost oblikuje to, kar ste danes. Izkušnje, ki si jih nabirate skozi življenje, igrajo pomembno vlogo pri vašem obnašanju in pogledu na svet. Morda jim ne bi pripisali tako velikega pomena, vendar lahko vaše izkušnje pod določenimi okoliščinami vaš uspeh celo otežijo.

Osredotočanje na preteklost lahko negativno vpliva na vašo prihodnost. Nezmožnost, da bi za sabo pustili slabe pretekle izkušnje, vpliva na vaše službeno in ljubezensko življenje, pa tudi na vsakdanje dogodke.

Ljubezen

Povsem običajno je, da se po razhodu počutite potrti in si vzamete nekaj časa, da se vaše čustvene rane zacelijo. Vendar pa je osredotočanje na odnose, ki so že davno minili, nezdrav način življenja.

Kadar idealizirate bivše partnerje, lahko svoje bodoče ljubezensko življenje lahko vnaprej obsodite na propad, saj postavite ideal, ki ga noben prihodnji kandidat ne bo mogel doseči. Idealiziranje vas oropa potencialnih priložnosti za razmerja, ki bi bila lahko še boljša od prejšnjih.

Vendar pa je v vsakem ljubezenskem razmerju nekaj koristnega, kar lahko vzamete kot popotnico. Dovolite si, da učite iz izkušenj, ki jih je prineslo razmerje, nato pa si dovolite preboleti. Vas zanima, kako imeti čudovite, sočutne in kakovostne odnose? V Top Success Clubu smo se z največjimi strokovnjaki, terapevti in motivatorji te teme obsežno lotili. Korak za korakom bodo vaši odnosi postali boljši. Člani lahko postanete TUKAJ.

Strahovi

Večino strahov povzročijo pretekle izkušnje. Ljudje, ki se bojijo psov, pogosto izhajajo iz svojih slabih izkušenj z njimi. Ljudje, ki se izogibajo določenemu tipu hrane, so najverjetneje v preteklosti utrpeli negativno reakcijo telesa nanj. 

Čeprav gre za posreden način ostajanja v preteklosti, vam lahko prepreči pridobiti nove izkušnje.

Odpuščanje

Zamere imajo lahko globoke korenine. Če ima človek občutek, da mu je bila storjena krivica, bo stežka dopustil, da se krivec zanjo odkupi.

Jeza se pogosto zdi upravičena. Vendar pa je odpuščanje pomemben del procesa okrevanja, ki lahko pripelje do obnovitve dobrih odnosov. Ljudje, ki so se v preteklosti zaradi spora odtujili, se lahko odločijo spor pustiti za sabo in začeti znova.

Pustite preteklost v preteklosti

Povsem običajno je, da po izrazito negativni izkušnji tej posvetimo veliko pozornosti. Pomembno pa se je zavedati, da je jutri povsem nov dan. Lahko se ga odločite napisati na popolnoma nepopisan list.

Čustveni odzivi so normalni in žalovanje je nujen del okrevanja po tragičnih dogodkih, vendar pa je obtičati v tovrstnem stanju nevarno. Čustvene rane se pričnejo celiti, ko si po obdobju žalovanja dovolite nadaljevati s svojim življenjem. 

Vzemite si čas, da si po negativnih izkušnjah opomorete. Vendar pa je prav tako pomembno, da preteklost pustite v preteklosti. Jutri je prvi dan preostanka vašega življenja. Ohranite pozitiven pogled na svet, čeprav ste imeli slabo izkušnjo. Naučite se lekcije, ki jo izkušnja nudi, spravite jo za kasneje, potem pa se napotite v pozitivno smer.

Preteklost ima določeno vrednost in je ni potrebno v celoti zavreči. A ko vas je naučila vse pomembne nauke in ste od nje odnesli tudi kaj koristnega, pa vse uporabne izkušnje in znanja izkoristite za to, da se s pozitivnim odnosom usmerite proti svojim sanjam.