Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Si eden izmed tistih ljudi, ki se strašno bojijo neuspeha? V glavi premlevaš, kaj se lahko zgodi, če ti ne uspe? Si zato raje ujet v mehurček udobja, od koder se nikamor ne premakneš? Mar ni to ene vrste neuspeh? Zame je! 

Edina stvar, ki je hujša od neuspeha, je obžalovanje, da nisi niti poskusil.

Ljudje me večkrat vprašajo, kako se soočam z neuspehi. Presenečeni so, ko jim odgovorim, da nikoli ne doživim neuspeha, kar pa ne pomeni, da mi vedno uspe. Zakaj? 20 let skupaj z ženo vodiva uspešno zavarovalniško podjetje, sem pa tudi coach, mentor, avtor in motivacijski govornik. Vsak dan sprejemam velike odločitve in iščem nove priložnosti, ki mi bodo pomagale doseči cilje.
Včasih se izkaže, da so bile dobre, včasih pa tudi ne. Lahko slednje definiram kot neuspeh? Vsekakor ne. Pred 20 leti bi se sekiral in obremenjeval, danes pa se iz vsake ovire oz. "neuspeha" nekaj novega naučim. Dobim novo znanje, ki mi pomaga odkriti novo pot in narediti novo strategijo, ki vodi k uspehu.

Vedno se osredotočam na rešitev problema in ne na problem sam! Razmišljanje in razpredanje o samem problemu lahko vodi v odlašanje in pretiran stres. Na žalost marsikdo na tej točki tudi obupa. V preteklost ne moremo posegati, lahko pa poskrbimo, da se enake stvari ne bodo dogajale v prihodnosti. 

Poudariti pa moram še eno stvar. Večkrat se zgodi, da ko razmišljam o preteklih dogodkih, ovirah in lekcijah, ugotovim, da če ne bi obstajale, ne bi bil tam, kjer sem danes. Ne bi doživel uspehov na vseh področjih, ne bi imel tako čudovite družine in lakote po dodatnem znanju. 

Zato vam polagam na srce, učite se, izkoristite priložnosti, saj vas lahko tudi “neuspehi” pripeljejo do neverjetnega življenja.

Se spomnite legendarnega govora Steva Jobsa na stanfordski univerzi? 

Povedal je, da se je kmalu po začetku šolanja na fakulteti odločil, da bo študij pustil. Živel je pri različnih prijateljih, še vedno pa je obiskoval predavanja, ki so ga zanimala. Eden izmed njih je bil tudi tipografija.

Naučil sem se oblikovati ‘serif’ in ‘Sans -serif’ pisave, vseh vrst variacij prostora med različnimi tipi kombinacij črk, skratka vse kar ustvari čudovito tipografijo. Bilo je čudovito, zgodovinsko in umetniško na način, ki ga znanost ne dojame in zdelo se mi je fascinantno. Nič od tega ni sicer niti dišalo po ničemer praktično uporabnem v mojem življenju. Vendar deset let kasneje, ko smo oblikovali prvi Macintosh-ov računalnik, se je vso to znanje vrnilo nazaj.  Vse to smo vgradili v Mac. Bil je prvi računalnik s čudovito tipografijo. Če se ne bi nikoli pridružil tistim predavanjem, Mac ne bi nikoli imel toliko različnih načinov proporcionalno razširjenih črkovnih zapisov in ker so Windowsi samo kopirali Mac-a, je verjetno, da jih noben osebni računalnik danes ne bi imel.”

Življenje nas včasih čudovito preseneti! Vse, kar je treba, je spremeniti miselnost.

Zato klikni na TO POVEZAVO in nam pusti, da ti pomagamo razviti miselnost, ki te bo izstrelila med zvezde!