Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

ODLOČITE SE!

ODLOČITE SE!

Ko se nam kaj zatakne in se počutimo nemotivirane, je lahko napor spreminjanja miselnosti tako zahteven, kot če bi se poskušali izvleči iz živega blata. Ne le, da smo nemotivirani za nalogo pred nami, občutek se razširi na prav vse, kjer se moremo motivirati.  Naša volja se v takem zloveščem krogu pomanjkanja motivacije ukloni.

Na srečo je um dovzeten za prepričevanje, če poznamo pravilne stimulatorje. Tu so trije preprosti načini, ki so zelo uporabni, ko se je treba motivirati.

1.      Opomnite se, zakaj je vaš cilj pomemben.

Lahko je izgubiti motivacijo, če v mislih zbledi pomen končnega cilja. Večina nas je na začetku katerega koli projekta polna navdušenja.  Ko si postavimo cilje, smo osredotočeni in pripravljeni na delo, a s časoma ta plamen usahne. Da bi ponovno vzplamtel, si ponovno prikličite v misli cilj in vse njegove podrobnosti v barvah. Preberite si zapiske, kjer ste zapisali kaj želite doseči. Zato je včasih pomembnejši razlog, zakaj si želite ta cilj doseči. Več kot imate razlogov, zakaj si želite doseči neki cilj, bolj dolgo boste motivirani za njegovo dosego.

2.      Malce se potrudite.

Ko se nam resnično ne da delti, si lahko rečemo: »Prav, lahko odneham za danes, ko sem delal vsaj 15 minut. Obljubim si, če se mi  po 15 minutah še vedno ne bo ljubilo delati, lahko odneham.« To skoraj vedno deluje. Sprosti pritisk, tako da zagotovi dve stvari. Prvič, da bo vsaJ nekaj, ni pomembno, kako malo, narejeno. Poleg tega s tem, da držimo obljubo, povečamo svoj vložek v projekt in lastno samospoštovanje. Seveda je zelo verjetno, da nas bo to, kar počnemo, potegnilo vase in bomo brez težav nadaljevali. Morda celo dobimo zagon.

3.      Sprejmite kompromis

Če odpove vse drugo, bodite prilagodljivi, ugodite si in se pogajajte s seboj. Obljubite si, da lahko preostanek gledate po televiziji, kar želite, če boste najprej eno uro delali. Ali pa si obljubite novo obleko, če ta teden vsak dan upoštevate načrt telesne vadbe. Pomembno je, da veste kaj pri vas »vžge«. Pri tem si ne obljubljajte nemogočega, da bi se motivirali. Globoko v sebi boste vedeli, da je to laž. Drugi element te tehnike, pa je, da morate izpolnjevati obljube.

Ni pomembno, kateri slog motivacije je najboljši za vas – opisani trije predlogi imajo skupni imenovalec: odločitev, da nekaj storite. Lahko se igrate vse vrste miselnih igric, a če niste pripravljeni premagati inercije in se premakniti, noben način razmišljanja ne bo zadostna motivacija.

POTREBUJETE POMOČ?

Na naši platofrmi imamo izvrsten sklop tečajev, ki smo ga imenovali BigU Life System. 9 tečajev vam bo pomagalo do motivacije, spremembe navad, boljših odnosov in hitrejšega uresničevanja ciljev. Ste za? Za smo 20 evrov na mesec (in malo boste dali še državi). Preberite TUKAJ.