Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Živimo v družbi, kjer je mnogim ljudem preveč pomembno, kakšne materialne stvari imajo. Avtomobili, hiše, obleke narekujejo statusni simbol, ljudje pa želimo imeti vedno več denarja, večje domove in lepše stvari. Težava je v tem, da ko to dosežemo, pogosto nismo tako srečni, kot smo pričakovali. Večkrat se zgodi, da postanemo zavistni ljudem, ki imajo še več. Seveda ne vsi, ampak takšnih ljudi ni malo.

Nenehno tekmovanje s sosedi, sodelavci in tudi člani družine je lahko izjemno izčrpajoče. Pogosto izgubimo občutek, kaj je v življenju zelo pomembno, na primer odnosi, otroci in zdravje. Če so nam materialne stvari preveč pomembne, nikoli ne bomo občutili pravega notranjega zadovoljstva. Navsezadnje sreča ni odvisna od tega, koliko stvari imamo.

Ne me narobe razumeti, občutek, da lahko preživimo sebe in družino je neprecenljiv in bi ga moral doživeti vsak.  O tem ne pišem o tem članku. Govorim le o negativnosti in ljubosumju, ki ga prinese materializem.

ZA KAJ STE HVALEŽNI?

Če bi morali napisati seznam NEMATERIALNIH stvari, za katere ste hvaležni, kaj bi napisali? Bi imeli težavo napisati 10 takšnih stvari? Se vam zdi, da ste težko srečni in hvaležni, ker si vedno želite večjih in boljših materialnih stvari?
Vsi imamo velike sanje, ampak če jih želimo uresničiti, moramo sprejeti trenutno situacijo. To se začne, ko začnemo biti hvaležni na življenje, ki ga imamo, in vse lekcije, ki smo jih doživeli. Večina nas želi imeti lepo hišo, pohištvo, vrhunsko hrano, lepa oblačila … ampak kako bomo hvaležni za takšne stvari, če ne znamo biti hvaležni za najbolj preproste in bistvene? Na koncu koncev, velika televizija nam ne pomaga, če nimamo oči in ušes!

MOJI NASVETI

  • Izražanje hvaležnosti je nadvse pomembno, za kakovostno in srečno življenje. Hvaležnost delite z družino in najbližjimi.
  • Izražanje hvaležnosti naj bo ritual. Otroke naučite, kako naj bodo osredotočeni na stvari, ki jih ni mogoče kupiti.
  • Pišite dnevnik hvaležnosti. 5 minut na dan vam bo popolnoma izboljšalo življenje. TUKAJ si lahko preberete več o tem. Pomembno je, da vsak dan nekaj napišete. Lahko se ponavljate! Glavno je, da začnete s procesom hvaležnosti.

Tudi z ženo in otroki prakticiramo hvaležnost. Brez dvoma lahko rečem, da so brez dvoma dragoceni in čudoviti.
Ste vedeli, da ima hvaležnost tudi neverjetne učinke na zdravje? Znižuje krvni tlak, izboljšuje zdravje in boljša razpoloženje. 

Kako se osredotočiti na to, kar je pomembno v življenju? Kako postanemo srečni in izpopolnjeni? Kako dosežemo vse svoje cilje? Prvi korak je, da si poiščemo pomoč, ki nam bo v hitrejšem času učinkovito pomagala. Postanite člani Top Success Cluba in za samo 20 evrov + DDV na mesec postanite najboljša verzija sebe!