Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Vas stvari prehitro vržejo s tira

Vas stvari prehitro vržejo s tira

Stresne in težavne situacije, ki jih prinese življenje, lahko pri vsakomur vzbudijo nepotrpežljivost in nestrpnost. Ste opazili, da postajate bolj nestrpni z ljudmi okoli vas? Bi se prišteli med tiste, ki jih stvari hitro vržejo s tira? Se vznemirite že zaradi najmanjših stvari?

Če ste odgovorili pritrdilno na katerokoli izmed zgornjih vprašanj, je čas, da se poslužite katere izmed tehnik za reševanje nagnjenosti k nepotrpežljivosti. Oddajanje negativne energije zagotovo ne bo prineslo ničesar dobrega!

Vaša začetna točka

Z uporabo teh nasvetov lahko pospešite učinkovito spopadanje z vašo razdražljivostjo:

 1. Prepoznajte vir. Eden od ključnih elementov pri razvijanju načrta za spopadanje z nepotrpežljivostjo in nestrpnostjo je ugotavljanje, kaj vas spravi v tovrstno razpoloženje. Ko lahko dejavnik prepoznate, odgovorite na sledeča vprašanja:
 • Zakaj ta dejavnik v vas vzbudi nepotrpežljivost oziroma zakaj se v takšni situaciji odzovete nestrpno?
 • Ali obstaja alternativni odziv, ki bi se ga lahko poslužili namesto nepotrpežljivosti ali nestrpnosti?
 • Bi bil izid lahko bolj pozitiven, če bi se viru lahko v celoti izognili?

 

 1. Bodite pozorni na svoje odzive in reakcije. To je morda eden najpomembnejših korakov do pravilnega spopadanja s težavami, zaradi katerih izgubljate potrpljenje. Pogosteje kot se ustavite in osvestite svoj izbruh, hitreje ga boste sposobni zajeziti, preden stvari pobegnejo izpod nadzora.

 

 1. Štejte do deset. Čeprav se sliši preprosto, je zelo efektivno. Štetje do deset vam namreč ponudi možnost, da premislite o svojem odzivu. Ugotovili boste: če si boste dali priložnost, da se pred odzivom ohladite, bo rezultat bolj ugoden tako za vas kot tudi za druge vpletene.

 

 1. Prepoznajte vpliv na vas. Dober nasvet bi bil: ustavite se in premislite, kako vaše reakcije in odzivi vplivajo na vas. Nepotrpežljivost in nestrpnost pogosto vodita v zdravstvene težave, kot je visok krvni pritisk. Ko se zavedate posledic, ki ga ima vaše ravnanje na vaše telo, se boste lažje borili s potrebo po negativnem odzivu.

 

 1. Prepoznajte vpliv na druge. Ob strani za hip pustimo dejstvo, da z ustvarjanjem stresnih situacij zdravstveno ogrožate tudi druge ljudi. Ste kdaj pomislili na čustvene učinke? Nepotrpežljivost in nestrpnost lahko pripeljeta do nespoštljivih in ponižujočih izjav, ki lahko resno travmatizirajo sogovornike.
 • Posvetite nekaj časa premisleku, kako lahko vaša dejanja vplivajo na ljudi.
 • Povprašajte bližnje, kako se počutijo, kadar se obnašate nestrpno in nepotrpežljivo.

 

 1. Meditirajte. Meditacija lahko pripelje do umirjenosti, ki vpliva na vaš odziv na dejanja drugih in izzive, ki ponavadi sprožijo nepotrpežljivost. Če v svojo dnevno rutino umestite meditacijo, boste zagotovo opazili pozitivne učinke.
 • Vsak dan poslušajte inspirativne zvočne posnetke, namenjene meditaciji.
 • Enkrat tedensko se poslužite globoke meditacije v udobju svojega doma.
 • V domače in delovno okolje vpeljite pomirjujoče melodije in pesmi, ki lahko spremenijo vzdušje in imajo na vas pozitiven učinek. 

Negativne odzive, ki ste jih vajeni izražati, nagonsko želite izraziti, ker je to mnogo lažje, kot da jih poskusite zadržati. A čeprav je ta pot bolj preprosta, nikakor ni bolj pozitivna ali blagodejna!

Poglejte globoko vase in poiščite potrebo in iskreno željo, da spremenite način, kako se odzivate na stvari, ki vas navadno razdražijo. Osredotočite se na nasvete in si dovolite naučiti se bolj pozitivnih pristopov – dan za dnem. Pri tem vam z našimi tečaji lahko pomagamo v Top Success Clubu. Zakladnica pozitivne energije in tečajev s področja osebnostne in poslovne rasti, zdravja in sreče, kjer najdete kat 50 svetovno priznanih strokovnjakom, vam bo zagotovo pomagala. Veseli boste, da ste se tako odločili!