Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Zakaj se moramo čim več smejati?

Zakaj se moramo čim več smejati?

Smeh je pol zdravja! To je pregovor, ki ga poznamo prav vsi, uporabljajo ga pa povsod po svetu. Pa drži? Vsekakor! Danes sem se lotil malo bolj lahkotnejše, a vseeno zelo pomembne teme. Pisal bom, zakaj je pomembno, da se veliko smejemo. Kaj se zgodi z našim telesom, umom in dušo, ko se smejemo?

SMEH IN TELO

Ko se smejimo, stimuliramo mišice, živce, organe in tkiva. Sproščajo se endorfini, za katere so številne študije potrdile, da lajšajo kronično bolečino, pomagajo uravnavati stres in krepijo imunski sistem. Smeh torej pomaga zdraviti naše telo!

SMEH IN UM

Srečne, vesele in zabavne misli vodijo v bolj pozitiven pogled na življenje. Ko se družimo s prijatelji in imamo dober pogovor, ki nas spravlja v smeh in dobro voljo, začne um proizvajati srečne misli.

Najbrž ste ugotovili, da če ste v družbi negativnih ljudi, ki se vedno pritožujejo, postanete tudi vi bolj negativni, utrujeni in tesnobni. Zato je izjemno pomembno, da se obkrožimo s pozitivnimi ljudmi, ki jih imamo radi.

ZDRAVILO ZA DUŠO

Smeh dviguje razpoloženje in nam pomaga, da smo produktivnejši in bolj motivirani. Velikokrat pravimo, da je smeh nalezljiv, kar je pravzaprav res. Ljudem okoli nas pomaga odpraviti stres in tesnobo.

Večina ljudi obožuje dojenčkov smeh. Kaj se ponavadi zgodi? Tudi mi se smejimo! Dojenčki se začnejo smejati, ko dopolnejo 3 mesece. Študije so pokazale, da je njihov smeh eden izmed najbolj prijetnih zvokov. 

SMEH IN LJUBEZEN 

Ko se dva človeka zabavata ali se znajdeta v smešni situaciji, med njima nastane posebna vez, ki je samo njuna. 

Tudi zveze, kjer se partnerja veliko smejita, običajno trajajo dlje. Pomislite na par, ki je zares srečen. Ja, vse družine imajo težave, ampak velika verjetnost je, da se ta par veliko časa smeje. To ne pride vedno spontano, ampak ustvarjata situacije, s katerimi drug drugega spravljata v smeh.

Na večino stvari v življenju lahko vplivamo. Zakaj ne bi izbrali bolj veselega življenja? Vsak dan moramo najti razlog, da se smejemo! Obkrožimo se z ljudmi, ki nam to omogočijo. Oglejmo si smešen film ali preberemo knjigo. Zabavajmo se z otroki!

Ustvarite si življenje, ki si ga želite. Kako zakon privlačnosti izkoristiti sebi v prid, pa spoznajte v številnih tečajih v Top Success Clubu.