Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

V prvem videu iz serije Mini motivator sem govoril o ljudeh, ki so vključili avtopilota in pustili, da življenje teče mimo njih. Našli so svojo cono udobja, ki jim daje občutek varnosti in gotovosti. Ne tvegajo, se ne izpostavljajo in zagotovo ne sledijo svojim sanjam. Ste tudi vi eni izmed njih? Čas je, da stopite iz cone udobja in začnite živeti življenje, ki ga želite.

Kaj je cona udobja?

Gre za vedenjski prostor, kjer se počutimo varno. Zdi se nam, da imamo popoln nadzor. Žal pa v coni udobja ne moremo osebnostno rasti, dosegati optimalnih rezultatov in slediti ciljem. Vse to namreč terja določeno mero tveganja in soočanja z novimi stvarmi, ki številnim ljudem povzročajo povzroča stres.

Kaj se zgodi, ko nam uspe zapustiti cono udobja?

Postanemo srečnejši in uspešnejši. Vrata odpremo novim podvigom, poznanstvom in dogodivščinam. Občutek imamo, da lahko dosežemo več. Osebnostno in poslovno rastemo in sposobni smo doseči svoje cilje. 

Kako lahko zapustimo cono udobja?

Ni lahko, je pa popolnoma izvedljivo. Upoštevajte 8 korakov in vsak dan boste bolj oddaljeni od cone udobja.

 

1. ZAPIŠITE, KAJ SE NAHAJA IZVEN VAŠE CONE UDOBJA

Česa si zares želite, ampak se te stvari ne lotite, ker vas je strah morebitnega razočaranja ali neuspeh? Premislite in zapišite. 

2. UGOTOVITE, KAJ ŽELITE PREMAGATI

Čustvo, ki ga morate premagati, je STRAH. Ugotovite, zakaj vas je določenih situacij strah. 

Primer: Strah vas je spoznavanja novih ljudi. Zaradi vašega videza? Ker mislite, da je ljudem vseeno, kaj imate za povedati? Se bojite, da se ne boste znašli?

Definirajte strah, saj ga boste tako lažje premagali. 

 3. NAVADITE SE NEUGODJA

Cono ugodja lahko zapustite tudi tako, da se nehate izogibati situacijam, ki vam dajejo občutek neugodja. Če spoznavate nove ljudi, vztrajajte v pogovoru dlje časa, kot bi sicer. To storite čim večkrat in neprijeten občutek bo sčasoma izginil.

 4. NEUSPEH JE LE UČITELJ

Mnogi ljudje ne sledijo svojim sanjam, ker se bojijo neuspeha. Neuspeh je le učitelj. Kaj ste se naučili? Kaj boste naslednjič naredili drugače, da vam bo uspelo? Zapomnite si, zmagovalci so tisti, ki se znajo pobrati in nadaljevati pot do ciljev.

 5.MALI KORAKI

Pomembno je, da začnete z malimi koraki. Če je vaša želja govorništvo, zgrabite vsako priložnost za nastop pred manjšo skupino ljudi. Lahko začnete tudi s spletnim seminarjem ali nastopom v lokalni knjižnici. Ko se boste navadli manjše publike, začnite nastopati pred večjim številom ljudi.

6. DRUŽITE SE Z LJUDMI, KI TVEGAJO.

Učite se od ljudi, ki tvegajo in sledijo sanjam. Kmalu boste ugotovili, da se takšno početje obrestuje.

7. MISLITE NA SVOJ CILJ

Kaj se bo zgodilo, ko boste zapustili cono udobja? Kako bo javno nastopanje koristilo vaši karieri? Kako bodo boljše družabne spretnosti vplivale na vaše življenje? Vedno pomislite na vse dobre stvari, ki se bodo zgodile izven cone udobja.

 8. NE JEMLJITE SE PRERESNO

 Uživajte v vsakem koraku. Naučite se smejati malim napakam. Vsi jih delamo, a le pravi zmagovalci se iz njih tudi nekaj naučimo!

Za več nasvetov se nam pridružite v Top Success Clubu. Za samo 20 evrov na mesec se boste učili od 50 svetovno znanih govorcev in podjetnikov. Na voljo je 1000 ur audio in video vsebin, ki vam bodo pomagale do vseh vaših ciljev!

Pa ne pozabite slediti Mini motivatorju, vsak ponedeljek ob 11.00 na moji FB strani.