Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

The Bussines Owner Protection Process™

The Bussines Owner Protection Process™

Postopek za zaščito podjetnikovTM

Edinstven sistem za ureditev osebnih in družinskih financ za maksimalno varnost podjetnika

Razvili smo edinstven, inovativen, mednarodno zaščiten Postopek za zaščito podjetnikovTM. Z njim pomagamo podjetnikom spraviti v red njihove osebne in družinske finance ter poskrbeti za njihovo varnost.

Imeti lasten posel je lahko ena najbolj zadovoljivih izkušenj podjetnika. Podjetnik lahko sledi svojim sanjam, dobro zasluži, drugim daje delovna mesta in priložnosti in morda celo spremeni svet. Vendar imeti lasten posel prinaša še veliko drugih odgovornosti do posla, zaposlenih v podjetju in družine.

Podjetnik ima svojo moč in ta se mu zdi samoumevna. On drži ključe od kraljestva, ki ga je ustvaril. Njegove odločitve temeljijo na osebnih kriterijih in ni mu treba nikomur pojasnjevati teh kriterijev, ker je preprosto on šef. Zahteve se pri podjetnikih nikoli ne končajo. Oni nadzorujejo vse odločitve o svojem poslu in denarju, ki ga podjetje ustvari. Podjetniki po navadi vse vedo, ampak žal ni vedno tako.

5 najpogostejših napak podjetnikov

Napaka 1: ""Vem, koliko je vredno moje premoženje.""

Veliko podjetnikov misli, da točno vedo, koliko imajo svojega premoženja. Ampak ali vedo, da to premoženje lahko hitro skopni ali postane manj dobičkonosno? Namreč premalo podjetnikov se zaveda, da lahko podjetje hitro propade, če vodja ali ključni zaposleni podjetja umre, hudo zboli ali ni več zmožen delati. Podjetnik mora vedeti, kakšni so njegovi poslovni riziki. In te rizike lahko preuči skupaj z finančnim svetovalcem.

Napaka 2: ""Nimam časa za načrtovanje!""

Podjetniki vedno najdejo polno izgovorov. Eden najpogostejših je zagotovo pomanjkanje časa. Ampak za načrtovanje, kaj bo s podjetjem, če ključni zaposleni zboli ali umre, si je treba vzeti čas. Treba je pripraviti načrt, kako bo podjetje delovalo naprej brez vodilnega, in če ta umre, kdo bo podjetje podedoval. To lahko stori skupaj s svetovalcem, ki to obvlada.

Napaka 3: ""Meni se to ne more zgoditi!""

Najbolj neresen odgovor, ki ga podjetnik lahko da, je, da ne bo zbolel in da se mu ne more nič zgoditi. Ampak pozor, statistika je skrb vzbujajoča. Namreč po podatkih Registra raka za R Slovenijo je mogoče predvideti, da bo v prihodnosti zbolela vsaka tretja ženska in vsak tretji moški. Še posebna rizična skupina so podjetniki in menedžerji. Ti namreč živijo v stresu, ki dolgoročno povzroča izgorelost, ki vodi v bolezen. Zanimivo je, da je od 50 do 75 % današnjih bolezni posledica stresa. Kar pomeni, da se podjetnik mora ustrezno zaščititi. Zaščiti pa se lahko z življenjskim zavarovanjem, ki ima vključeno kritje v primeru hudih bolezni.

Napaka 4: ""Kje je šele pokojnina!""

Večina podjetnikov sploh ne razmišlja o upokojitvi, kajti pravijo, da bodo delali do smrti. Ampak enkrat bodo nezmožni za delo in takrat se morajo vprašati, ali bo njihovo podjetje lahko vzdrževalo tak način življenja in finančne potrebe, kot jih imajo zdaj. Težava je tudi ta, da ima veliko podjetnikov svoje premoženje v svojem podjetju in se zato ne morejo upokojiti, ker uporabljajo svoje podjetje kot svoj osebni bančni račun. Da bi podjetniki lahko vzdrževali isti način življenja v pokoju, je ena od rešitev varčevanje z življenjskim zavarovanjem.

Napaka 5: ""Ne morem se izogniti davkom!""

Še nobeno podjetje ali lastnik ni bankrotiral, ker je plačeval višjo akontacijo dohodnine ali za zaposlenega plačeval boniteto. So pa bankrotirala podjetja, ker niso bila ustrezno zavarovana. Če se podjetje ustrezno zavaruje in sta sklenitelj in upravičenec zavarovanja podjetje, si lahko plačane premije podjetje obračuna kot davčno priznane odhodke.

O teh napakah oz. izgovorih je priporočljivo razmisliti. Rešiti te napake pa vam lahko pomaga naš licenciran finančni svetovalec. Izpolnite spodnji obrazec in preusmerite vso svojo pozornost na odlično poslovanje podjetja.

 
 
 

POVPRAŠEVANJE

 
 
 

Brezplačna e-Revija za osebno in finančno rast

MOJA PRILOŽNOST

BREZPLAČNO in BREZ OBVEZNOSTI vsak mesec prejmite na vaš elektronski naslov koristne nasvete, s katerimi boste ne glede na situacijo, v kateri se nahajate, dobili nov zagon in ideje, da živite življenje, kot si ga želite in zaslužite! S pomočjo e-revije MOJA PRILOŽNOST nikoli ne pozabite, da imate vsak dan priložnost za uresničitev svojih sanj!