Vodilni poslovni in motivAkcijski

trener, predavatelj in svetovalec v Evropi - za resno pomoč pri doseganju vaših osebnih in poslovnih ciljev

 
 
 

080 32 30

 
 
 

Košarica

 
 

Putin daje milijarde v zlato

Putin daje milijarde v zlato

Ali ste vedeli, da je v zadnjih sedmih mesecih Ljudska republika Kitajska v svoje rezerve dodala več kot 500 ton zlata, kar znaša več od celotnega gospodarstva Evropske centralne banke?

Kitajska ni osamljen primer.

Ruski predsednik Vladimir Putin se je za agresivno vlaganje v plemenite kovine ogrel v zadnjih petih letih. Mesečno porabi približno $ 500,000.000. Trenutno 9 odstotkov rezerve Rusije predstavlja zlato.

To seveda postavlja vprašanje, zakaj.

Po podatkih World Gold Councila je Rusija več kot podvojila svoje zlate rezerve v zadnjih petih letih. Putin je izkoristil finančno krizo in zbral na svetu peti največji kup zlata v nekaj letih.

Poteze Putina lahko pomembno vplivajo na vaše finance, saj obstajata dva načina gledanja na zlato.

Prvi je naložba, ki jo veliko ekonomistov zavrača, saj ne ustvarja nobenega denarnega toka in nima nobenega praktičnega namena. Warren Buffett je poudaril, da smo ga izkopali iz ene luknje v tleh in ga vtaknili v drugo.

Vendar obstaja še en način pogleda na zlato: kot najbolj tekoče rezerve med krizo ali še huje.

Velika zgodba naše dobe ni, da je španska vlada brez denarja niti dejstvo, da so Združene države, ki so vladale svetovnemu gospodarstvu, zdaj v relativnem zatonu.

Verjetno bomo kmalu prvi ljudje v 200 letih, ki bomo živeli v svetu, v katerem ne vlada niti pax americana niti pax britannica. Takšna menjava straže še nikoli ni bila mirna.

Odklone od španskih, francoskih in britanskih imperijev so vedno spremljali konflikti. Upad britanske nadvlade je bil glavni vzrok za prvi in drugi svetovni vojni.

Kaj se bo zgodilo ZDA, ki izgubljajo svojo premoč

Morda se bo to končalo boljše od podobnih kriz v preteklosti. Mogoče bo Kitajska zagotovila odprto družbo in vladavino prava. Še vedno mislite, da ni razlogov, da Kitajci kopičijo kakršno koli zlato?

Po drugi strani pa smo priča veliko bolj burnem in nevarnem obdobju razmerja sil in mednarodne konkurence.

Skozi zgodovino smo videli, kaj se zgodi, ko se narodi zrušijo pod težo lastnega dolga.

To je skoraj vedno vodilo v vojno vsega sveta.

In ko so se ti narodi zgrudili in so jih prehiteli njihovi osvajalci, so velikokrat uničevali tudi svoje prebivalstvo in vedno zaplenili njihovo bogastvo, ki je bilo po navadi zlato, hrana ali druga fizikalna sredstva.

Je to tisto, kar prihaja?

Vladimir Putin se tako kot mnogi vlagatelji plemenitih kovin pripravlja na razmere, kjer ameriški dolar, evro in druga papirna sredstva ne obstajajo več, saj že skoraj desetino celotnih državnih rezerv hrani v zlatu. Kitajsko uradno poročilo govori o dveh odstotkih svojih rezervnih sredstev v zlatu, ampak pri njih se pogosto zgodi, da ne želijo pokazati vseh adutov, tako da je velika verjetnost, da imajo veliko več dragocenih kovin glede na zadnje nakupe na svetovnih trgih.

Tisti, ki so preživeli resne svetovne paradigme in preučevali zgodovino, povsem razumejo, kaj ima vrednost, če prevladujoče politične, družbene in gospodarske sisteme prizadene kolaps.

Finančnik George Soros, ki ve stvar ali dve o krizi, saj je bil prisoten, ko so nacisti zajeli Jude v svoji matični državi Madžarski. Prepoznal je znake krize danes in opozoril javnost. Avgusta je v vseh svojih holdingih del sredstev prelil v zlato, tako kot to pospešeno počne Vladimir Putin.

Če mislite, da se gospodarsko okrevanje dotika le političnega razreda in da so osrednji finančni strokovnjaki realni, si vzemite še kakšen kredit in kupite nov avto ter se odpravite na dvotedenske počitnice na enega od otokov.

Če pa menite, da se Vladimir Putin, George Soros, kitajski in številni drugi mogotci, ki opozarjajo na izjemno svetovno krizo, odločajo pravilno, je morda čas, da sledite njihovim usmeritvam v naložbe plemenitih kovin, ki vas bodo ohranile živega v najslabšem scenariju.

Preverite 10 velikih prednosti naložbe v zlato!

 
 
 

NAROČITE SE NA BREZPLAČEN POSVET

 
Investicije v plemenite kovine so preveč pomembne, da bi jih prepustili naključju. Zahtevajte posvet z našim brezplačnim investicijskim svetovalcem, ki vam bo pomagal poiskati pravo pot za vaše potrebe.